Altea i les bicis

Altea, al cor de la Costa Blanca, s’ha convertit en un referent per a la pràctica d’una gran varietat de disciplines esportives. Aquest poble amb encant, és una destinació ideal per a tot aquell que estime l’esport.

La bicicleta, tant de carretera com de ciclisme recreatiu, és perfecta per conèixer els secrets d’Altea i voltants.

Ports, platja, sendes màgiques i infrastuctures ciclistes idònies… Fan d’Altea un lloc ideal per practicar aquest esport. A això se li suma la quantitat d’opcions que podem trobar a Altea pel que fa a oci… Gastronomia mediterrània amb una gran varietat de restaurants, propostes culturals molt encertades per a totes les edats i esports nàutics per endinsar-te al mar.

Si busques allotjament, a Altea pots trobar des de còmodes càmpings fins aparthotels i hotels de 5 estrelles. Si véns, no pots deixar de visitar el casc antic, les platges o viure intensament les seves festes.

Turisme sostenible

Per passejar per Altea, tens opcions de ciclisme recreatiu amb un nou sistema de bicicletes públiques. Aquesta iniciativa promou el transport eficient i saludable a la ciutat, contribuint a un desplaçament més sostenible.

L’Ajuntament va posar en marxa aquest pla per aconseguir la reducció de l’ús del vehicle privat i potenciar mitjans de transport no motoritzats.

Sens dubte és una opció perfecta per a gaudir dels carrers i passejos d’Altea contribuint a reduir la contaminació i respectant el medi ambient.

Els camins d’Altea són unes rutes establertes que són una delícia per passejar en bici. Pots visitar el riu Algar, El Camí Reïal, Quintanes i Barranquet, Altea la Vella o el casc antic.

Si el teu són les rutes i la bici de carretera, a continuació detallem alguna que et pot interessar si ets amant d’aquesta modalitat i incloem un mapa amb més opcions.

ALTEA – CASTELL DE GUADALEST

Aquesta ruta és d’uns 130 km. i més de 2.600 m. de desnivell positiu acumulat i considerada com dura.

Coneixerem la pujada al Coll de Rates (2ªCat) per la seva vessant clàssica, però abans ens endinsarem a l’interior de la província on veurem paisatges diferents i gaudirem d’interminables pujades.

Podem iniciar la nostra ruta al centre d’Altea. Arrenquem pujant des de l’inici, de manera que millor reservar-i no forçar al màxim els primers quilòmetres.

Anem a prendre l’Avinguda de La Nucia, que enllaça amb la CV-760, carretera que no deixarem fins arribar a La Nucia, on prendrem la CV-715 direcció Polop per circumval la localitat fins arribar a Callosa d’En Sarrià.

Aquí iniciem la pujada gairebé constant d’uns 25Km de longitud fins arribar a l’Alt de Confrides (960m. 3ªCat.). Fins arribar aquí tindrem un primer segment per la Vall de Guadalest, seguint pràcticament el trajecte del riu que ens porta fins a la bonica localitat de Castell de Guadalest. Si decidim parar, res més travessar l’arc que ens dóna accés al Castell de Sant Josep, gaudirem de vistes espectaculars.

Pots informar-te amb detall de moltes més rutes aquí i a la tourist info d’Altea. Si estàs a Altea i necessites material per seguir amb la teva ruta, en CronoBike o Cicles Alvado trobaràs tot quant necessites.