Festes de Sant Joan

Tenen lloc al casc antic al juny. Coincideixen amb el solstici d’estiu. Tradicionalment, la nit més curta de l’any s’efectuen les fogueres de Sant Joan, i es demanen desitjos per l’any vinent.

Les festes de Sant Joan comencen amb el volteig de campanes i l’Entrà de la murta i a partir d’aquí se succeeixen diversos actes festius i religiosos, alegrant els carrers d’Altea i carregant-la d’una aura de celebració molt especial.

La vespra de Sant Joan, es porta a terme l’arrelada tradició d’acostar-se a sopar a la platja, on s’encenen fogueres, i es crema tot el dolent, deixant pas als bons desitjos per al següent any. Qui ho desitja es mulla els peus en les aigües de la Mediterrània alteà amb 7 onades demanant desitjos.

També per celebrar l’arribada de l’estiu i la fecunditat de la terra té lloc la “Plantà de l’Arbret”. En Sant Joan, al barri del Fornet molts joves pugen per la “costa dels mascles” un tronc d’un arbre alt que porten des del riu, i el fixen al terra de la plaça. La tradició consisteix a enfilar-s’hi i aconseguir lligar un tros de roba el més alt possible.

La festa prossegueix amb concerts, actes religiosos, crema d’una foguera i focs artificials.

ALTEA, POBLE AMB ENCANT

Altea, definida como uno de los pueblos más bonitos de España, enamora con su encanto. Si vienes a pasar unos días, no puedes dejar de visitar sus playas y disfrutar con sus fiestas. Encontrarás desde hoteles de 5 hoteles hasta apartamentos en
alquiler, apartahoteles, bungalows, campings…

La gastronomía es sobre todo mediterránea y proviene del mar, aunque puedes encontrar restaurantes para todos los gustos.
Altea no está lejos de Calpe o Benidorm, por si te apetece conocer otros destinos turísticos destacados.

2017 · VisitAltea · Tots els drets reservats

Condicions legals | Política de privadesa | Cookies

Desenvolupat amb per: Digiworks Spain