ALTEA, GASTRONOMIA MEDITERRÀNIA I GUST DE MAR

Altea és un poble amb encant. Aquest es percep als seus carrers empedrats, en les seves platges tranquil·les i com no, en la seva gastronomia. A Altea cada plat explica una història i cada restaurant pot enamorar.Al llarg de l’any, s’organitzen diferents jornades gastronòmiques i rutes de tapes perquè tothom puga, a més de gaudir de tot el que ofereix aquesta localitat, provar la riquesa gastronòmica que ofereix el municipi.Altea és una important destinació turística pels seus 8 quilòmetres de platja i sobretot per ser un dels pobles més bonics i amb més encant d’Espanya. Compta amb una àmplia oferta d’allotjament, que abasta des de senzills aparthotels i hostals econòmics en ple nucli antic fins luxosos hotels de cinc estreles. A continuació detallem en què consisteixen aquestes jornades i quan pots gaudir-ne.

 

Restaurante Mallol

EL PLAT DE Calent (febrer)

El Plat de Calent fa referència al plat “fort i amb cullera” que menjaven els pagesos quan tornaven de treballar al camp. Marxaven de casa quan encara no havia eixit el sol. I amb ells es portaven l’esmorzar de casa. Aquest dinar els permetia aguantar el dur treball al llarg de tota la jornada i quan tornaven, a posta de sol, era el moment de gaudir d’un plat calent a taula. Exemples d’ell serien el bullit, el putxero, l’arròs amb fesols…

Molts restaurants a Altea segueixen oferint aquests plats, tant al nucli antic com a les platges. En els mesos d’hivern no hi ha res millor per entrar en calor. Només has de triar, seure i assaborir el millor d’una terra banyada per la tradició.

La cuina de les Barques

LA CUINA DE LES BARQUES (juny-juliol)

Arriba l’estiu, i amb ell el millor de la mar. Al juny i juliol els plats s’omplin de fruits de la Mediterrània convertits en “cruets”, guisat de polp, salaons…

Amb aquests plats, es rememora als pescadors d’Altea i el seu estil de vida. La pesca pot ser molt dura, però els moments de seure al vaixell o falutx per dinar i preparar menjars eren els millors del dia. És evident que el producte no podia ser més fresc. De la mar a la cassola.

FRUITS DE TARDOR (octubre-novembre)

A mesura que cauen les fulles i arriba el fred, ens arriben algunes alegries en forma de moniatos, carabasses, magranes i codonys.

A la tardor arriba la festa d’aquests fruits, que es converteixen en noves delícies culinàries elaborades pels millors restaurants alteans. La innovació i creativitat fan que un gran nombre de visitants es delit participant d’aquestes jornades i coneixent, a més, la Vila d’Altea.