Cada estiu, des de 1983, el casc antic d’Altea, la Plaça de l’església en particular, recupera la vida en al carrer de la ma d’un nodrit grup d’artesans que conformen la Mostra d’Artesania.

La Mostra, convertida en un de les icones de les nits estiuenques, és junt a la Fira del Xicotet Format i les Balconades una proposta prou solvent com per visitar Altea.

Foto de https://www.facebook.com/unart.altea/

El principal atractiu de la Mostra d’Artesania és la seua oferta, materies primes de qualitat, exclusivitat en els dissenys i un alt grau de manipulació artesana. Això junt a l’ubicació, al punt més alt de la localitat, envoltats de terrasses d’estiu i abundats locals on sopar o prendre alguna cosa.

Foto de https://www.facebook.com/unart.altea/

A més, animant la mostra podem trobar diferents tallers i activitats relacionades amb l’artesania. Com per exemple el taller de reciclat, de ceràmica, de joieria, de cuir… inclús algunes nits trobem concerts a peu de carrer.

Un altra visita que paga la pena és la Fira del Xicotet Format, es tracta d’una mostra d’olis, aquarel·les, gravats, dibuixos i altres tècniques plàstiques que podem gaudir també al casc antic, junt al Portal Vell.

Mentre passegem trobem també Les Balconades, que són un projecte emblemàtic a Altea que consisteix en la exposició a l’aire lliure, concretament als balcons del casco antic d’Altea, de llenços creats per artistes consolidats o amateurs. La tècnica i el tema son lliures, només condicionat a que l’exposició es exterior.

Si t’agrada l’art o simplement contemplar coses boniques i gaudir del bon ambient no pots desaprofitar l’ocasió de visitar Altea en les seues nits d’estiu. Este poble amb encant, desprén un aire bohemi des de fa moltisims anys, gran quantitat d’artistes venen a Altea per inspirar-se o per descobrir racons que reflectir a les seues obres.

La facultad de Belles Arts UMH d’Altea, atrau cada vegada a més jóves amb inquietuds artístiques que veuen la possibilitat de conjuminar la seua vocació amb una vida tranquil·la i bohemia a esta encisadora localitat. La mateixa Altea és un obra d’art amb la seua gama de blaus, provinents del cel, de la mar i dels detalls de moltes vivendes. Les seues cases blanques i carrers empedrats li donen un toc mediterràni i molt acollidor.

Altea és la capital cultural de la Costa Blanca i fent honor a açò la seua oferta és molt variada i completa. Compta amb les millors infraestructures, entre elles el Palau Altea. El Palau Altea és un centre cultural, on també es realitzen congressos, exposiciones i actuaciones durant tot l’any. Compta amb un aforament de mil butaques i pertany a la Red Española de Teatros. La programació que ofereix és molt atractiva en quant a teatre, dansa, música, exposicions i congresos.