Poble

Altea és un dels pobles més bonics i sostenibles d´Espanya. El seu casc antic i el seu mirador són enormement coneguts pel seu encant. Molts dels seus carrers estan empedrats i passejant per ells podràs veure una gran quantitat de restaurants i hotels. La Plaça de l´Església és el cor d´Altea, una auténtica concentració d´oci i cultura.

El passeig marítim no té desperdici. Gaudirem de belles platges de còdols, molt més tranquils que els de sorra i sense dificultat la majoria, per anar amb nens, com a destinacions romàntiques o com vulguis, en les que es poden practicar tot tipus d´esports nàutics com nedar, navegar, pescar , snorkel … I molt més.

Si et ve de gust fer senderisme o qualsevol altre esport, també tens un gran ventall d´opcions, ja que la naturalesa regala a aquests paratges amb encant com muntanyes com la Serra de Bèrnia o el Parc Natural de Serra Gelada.

Altea és un poble amb encant i no en va compta amb diversos atractius considerats Bé d´Interès Cultural:

1. PORTAL VELL: Portal Vell o Porta de València, oberta al camí ral al Nord de la muralla. Segle XVII El Carrer Major uneix el Portal Vell amb la Plaça de l’Església. Es conserva en l’actualitat amb el seu traçat inalterado. Al final, a la dreta, s’observa la unió del temple original amb la nova Església.

2. CALLE SALAMANCA: Edificis d’interès els trobem en els nombres 1 i 3 d’aquest carrer. En el nº 5 del carrer, l’edifici conserva pràcticament intacta la tipologia de la segona meitat del segle XVIII i principis del XIX, corresponent a l’adinerada burgesia local. La casa està en ús i en molt bon estat.

3. GLORIETA DE L´MAÑO: Al costat del baluard, en l´angle nord-est, es trobava la Casa de la Senyoria que dominava amb el seu foc la desembocadura del riu Algar. Avui la Glorieta del Maño, amb vistes panoràmiques, ocupa el seu lloc.

4. CALLE FONS: En la calle Fons nº 8, l’edifici que manté la parcel·lació fundacional del segle XVIII es troba adossat a la muralla, sense perforacions en ella. D’interès també l’edifici de la Calle Concepción nº 5, on s’ha descobert un forn de l’època fundacional.

5. PORTAL NOU / PLAZA CARMELINA SÁNCHEZ CUTILLAS: El Portal Nou és la segona de les dues portes que es conserven. També denominada Porta del Mar, s’obri a mitjan segle XVIII donada la importància del Rabal Mariner, en el punt d’inflexió del llenç a Llevant. Annexa al Portal, es troba la Plaça de Carmelina Sánchez Cutillas. Amb ella, Altea rendeix tribut a l’escriptora alteana de la generació del 50, que va portar al món fantàstic de les lletres els carrers de la localitat a través del llibre Matèria de Bretanya.

6. PLAÇA DE FRANCESC Marínez I MARTÍNEZ: A l´angle sud-est del baluard es trobava la Casa del Comú i Justícia. Avui dia la Plaça de Francesc Martínez i Martínez honora la figura de l´il·lustre historiador alteà.

7. CALLE SANTA BÀRBARA: Com a edifici singular, dins del conjunt, es troba la façana de la Casa Cervantes. Casa construïda per D. Francisco Martínez i Martínez, membre de la Renaixença Valenciana de principis del segle XX i eminent estudiós de l’obra de Miguel de Cervantes.

8. PLAÇA DE L´ESGLÉSIA: Espai que ocupava el Castell d´Altea, de cos quadrat, amb tres garites a les cantonades. En la quarta cantonada, s´adossava un rombe emergent i acabat en punta de fletxa per defensar la porta d´accés al castell. Des del seu mirador, ens sentim part activa de la Història, involucrats en el passat del nostre poble.

9. CALLE GUAREIX CREMADES (INTERSECCIÓ PLAZA ESGLÉSIA): En l’escaira sud-oest del baluard es trobava el Portal del Castell o de Polop, obert a l’Oest. El Carrer Guareix Cremades deu el seu nom al rector que va fer possible la construcció del Temple Parroquial: Juan Bautista Cremades Peiró, que va saber conjuminar els esforços de tots els alteans per a construir l’Església que predomina a la part alta del turó i que forma part principal de la silueta d’Altea.

Scroll al inicio