Comprar en Altea
La millor forma de conèixer Altea és sortir de compres. Per a això solament has d’atrevir-te a perdre’t pels seus carrers adornats amb boniques cases blanques i descobrir les seues tendes artesanals en el casc antic. Un refugi d’artistes que obrin les portes de les seues petites i originals tendes i tallers artesanals dels quals portar-te un preciós record que t’ajudi a rememorar els bonics moments que segur et farà passar aquest poble. Una tenda de veles artesanals en la qual és possible observar com de forma cuidada elaboren aquest producte. Galeries i tendes d’art, productes artesanals de ceràmica i joies fetes a mà, creacions en vidre, llautó, cuir, tapissos i punt de ganxo, llums de paper multicolors… Entre elles es cola alguna tenda de roba d’inspiració boho chic que et transporta a un altre temps transmetent una autèntica sensació de llibertat, de trobar-te en un lloc realment màgic.
Unes compres diferents
Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Altea són les seves tendes. Altea té un alguna cosa especial que t’atrapa i et convida a passejar pels seus carrers empedrats i perdre’t per descobrir tallers i tendes artesanals però també tot tipus de tendes: sabateria, decoració, tendes de mobles, jogueteries, perfumeries, llibreries, electrodomèstics, tendes de regals… i també tendes especialitzades en alimentació en les quals turistes i veïns de la localitat aprofiten per realitzar la seva compra del dia: fruites, verdures, carn, peix, pa i rebosteria…
Tendes amb encant
D’altra banda i no menys encantador, si busques tendes actuals però amb personalitat, tendes autèntiques on adquirir una peça diferent o un objecte de decoració únic pots passejar-te per la part baixa d’Altea. La Plaça de l’Ajuntament i l’Avinguda Rei Jaume I i la seua paral•lela, carrer La Mar, trobaràs tot tipus de tendes, algunes d’elles molt originals, amb productes que solament a Altea pots trobar: sabateries, tendes de roba, de decoració, llibreries, regals, complements, jogueteries… Totes elles amb l’encant d’Altea.

En aquesta mateixa zona comercial es troba el Mercat Municipal d’Altea on els veïns de la localitat, visitants i turistes gaudeixen de comprar diàriament productes frescs i locals, de km 0 com fruites, carns, verdures, peix fresc…

Si has reservat en algun dels hotels d’Altea i has vingut a passar alguns dies, el dimarts pots visitar el mercat ambulant del poble en dues zones diferents: la zona de Garganes, entre el camí del Algar i la Plaça de l’Ajuntament, en el qual comprar roba, sabates o complements; i al carrer Filharmònic, al costat de la Plaça de l’Ajuntament, on comprar fruites, verdures i flors.

Si has triat Setmana Santa per visitar Altea, podràs gaudir de la seua Mostra d’Artesania, una de les fires més importants de la Costa Blanca, en la qual es reuneixen multitud d’artesans exhibint les seues obres. Aquests dies, altea s’impregna d’un ambient més bohemi si cap, molt més màgic. Aquesta es dóna en Setmana Santa i durant els mesos d’estiu a la Plaça de l’església.

Així que ja saps si véns de visita per Altea, una de les coses que has de provar és sortir a descobrir les seues tendes úniques, originals i autèntiques per portar-te un trosset d’aquest poble amb encant.