Castell de l’Olla

El Castell de l’Olla, que se celebra el dissabte més proper a la festivitat de Sant Llorenç, s’ha convertit al llarg dels anys en un espectacle piromusical molt reconegut i lloat. Aconsegueix citar més de 50.000 persones, a les quals delectar amb un esclat de llum, pólvora i música, ja que l’espectacle també inclou altres actes culturals com dansa, exposicions i molt més.

Aquesta festa, que és molt més que uns focs artificials, té lloc al mar Mediterrani que banya Altea. Des d’una plataforma es llança el Castell de l’Olla, i això fa que neixi de la mar mateix, reflectint-ho en l’aigua i augmentant la seva màgia.

Aquesta meravella alteana compta amb més de 30 anys d’història, i cada vegada més, uneix diferents embarcacions a la badia d’Altea per a poder contemplar l’espectacle piromusical en tot el seu esplendor.

L’esdeveniment, que ha anat creixent al llarg dels anys, neix d’un homenatge al pirotècnic local Blas Aznar, “el tio Blai, el coheter”, mort fa anys. Va ser llançat un castell de focs artificials especial en el seu honor i des de llavors, el Castell de l’Olla ha anat madurant fins arribar al que és avui dia.

El Castell de l’Olla està reconegut amb la distinció del premi al Mèrit Turístic, en la categoria d’or de l’edició de 1999, atorgat pel Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i en 2007, declarat Festa d’Interès Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana.

Castell de l'Olla Altea

Compta amb un grup al Facebook, https://www.facebook.com/amicsdelcastelldelolla/

en el qual es pot conèixer de primera mà totes les novetats i actualitat respecte a aquest meravellós espectacle piromusical.

Altea, definida com un dels pobles més bonics d’Espanya, enamora amb el seu encant. Si vens a passar uns dies, no pots deixar de visitar les seves platges i gaudir amb les seves festes. Trobaràs des d’hotels de 5 estreles fins a apartaments de lloguer, aparthotels, bungalous, càmpings ..

La gastronomia és sobretot mediterrània i prové de la mar, encara que pots trobar restaurants per a tots els gustos.

Altea no està lluny de Calp o Benidorm, per si et ve de gust conèixer altres destinacions turístiques destacades.

Galeria d’imatges del Castell de L’Olla

Scroll to Top