Activitats de juliol per a conéixer Altea

Amb l’arribada del bon temps i la temporada estival, hem preparat unes activitats dirigides als visitants durant el mes de juliol. La programació està composta per rutes temàtiques que permetran al turista conéixer Altea des de diferents perspectives.

Com a activitat destacada, el dissabte 17 de juliol està organitzada una Gymkhana pel Poble Antic. Des de les 11 hores a Palau Altea, els participants, per mitjà d’un roadbook, buscaran edificis, carrers emblemàtics, detalls que vinculen Altea amb autors de diferents èpoques, flora o monuments.

A més, coincidint amb la nit de lluna plena, a les 23 hores del dissabte 24 de juliol eixirà des de la porta de l’església de Nostra Senyora del Consol una visita guiada a la llum de la lluna que narrarà històries i llegendes de l’antiga vila.

El programa d’activitats també inclou les tradicionals microrutes temàtiques guiades amb eixida a les 19 hores:

  • 2 i 24 de juliol: Ruta 4 Miradors des de la Tourist Info Altea

Després d’una breu introducció al passeig marítim, el recorregut portarà a través dels carrers més emblemàtics del barri mariner, on admirar la bellesa dels seus racons secrets, l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que el caracteritzen. En aquesta singular ruta es visitaran els quatre miradors que hi ha en el barri antic d’Altea: Cronistes d’Espanya, Plaça Francesc Martínez i Martínez, Glorieta del Maño i Sant Pau.

  • 3 de juliol: Ruta Marinera des de la Tourist Info Altea

Recorregut a través del barri mariner on descobrir la bellesa dels seus racons més secrets, l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que el caracteritzen. L’objectiu és arribar a la Plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas; després d’admirar les vistes del mirador amb el nom del seu avi, farem un alt per a conéixer la Casa Cervantes fins a acabar en la Plaça de l’Església.

  • 9 de juliol: Ruta Camí del Peix des de la Tourist Info Altea

A través del barri mariner es recrearà l’antiga ruta que havien de fer els mariners per a vendre el seu peix en el mercat, situat en la Plaça del Portal Vell.

  • 10 i 31 de juliol: Ruta Orígens des de la Tourist Info Altea

Recorregut a través del barri mariner fins a l’Església de Sant Francesc, passejant pels racons ocults del Barri de Bellaguarda i Plaça de la Cantereria. La ruta acabarà en la Plaça de l’Església.

  • 16 de juliol: Ruta Riu Algar des de l’aparcament del riu Algar a Altea

Ruta d’interpretació botànica amb recorregut circular, on descobrir la importància del riu, lloc estratègic triat per les antigues civilitzacions per a impulsar els cultius. Un agradable passeig per a conéixer la riquesa i varietat d’aquest paratge natural.

  • 23 de juliol: Ruta Altea la Vella des de l’aparcament d’Altea la Vella al Carrer Capellà Llinares

Recorregut a través de la història d’Altea la Vella, on descobrir l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que la caracteritzen, la seua església, els seus racons pintorescos, les seues festes, els seus costums i les vistes de la Bèrnia des del mirador del Calvari.

  • 30 de juliol: Ruta L’horta alteana des de la Plaça de l’Ajuntament

Ruta d’interpretació botànica que combina alguns elements històrics relacionats amb l’evolució de la zona rural. El recorregut inclou les partides l’Horta i el Barranquet, on se situen les dues ermites de la zona i l’imponent Pi del Senyoret, arbre monumental de més de 250 anys.

 

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia en altea@touristinfo.net o en el telèfon 965844114.

 

Scroll to Top