Castell de l'Olla 2019

Castell de l’Olla 2019

EL CASTELL DE L’OLLA 2019

El dissabte 10 d’agost junt amb la festivitat de Sant Llorenç, a la partida de l’Olla d’Altea, es celebra a Altea la 33 edició del Castell de l’Olla a les 00,00h de la nit.
En aquesta edició l’autor del Cartell Oficial és Juan Martínez Lahiguera. L’autor de la Poesia al Castell, és Miguel Lorente-Sorolla Boyer.

¿Què és el Castell de l’Olla?

Un espectacle pirotècnic que cita més de 50.000 persones a Altea un any més. L’espectacle també reuneix centenars d’embarcacions que gaudeixen de l’esdeveniment des del mar i fondejaràn a la badia aproximadament des de les 20:00 de la veprada, convertint, al seu torn, en un espectacle la quantitat de llums que es concentren davant de la platja de l’Olla. El Castell de l’olla té una durada d’entre 23 i 25 minuts, pot vaariar segons l’any.

Cartel Castell de l'Olla

Hi haurà al voltant de dos centenars d’efectes de seguretat la nit del 10 d’agost, que vetllaran per la seguretat de l’esdeveniment. La Confraria del Castell, organisme rector encarregat de l’organització,i és presidida per José Pérez Gorgoll “Picarraco”. La formen 10 homes i des de l’any passat, també 10 dones.

¿Qui dispararà el Castell?

El pirotècnic que dispararà el Castell d’enguany és Ricardo Caballer, RICASA, un dels més prestigiosos pirotècnics del món, sent aquesta, la tercera vegada que se li encarrega. Els més de 2000 quilos de pólvora que Caballer portaran per al Castell, són també una dada que il•lustra el grandiós d’aquest esdeveniment únic a la Costa Blanca.
El Castell és Medalla d’Or al mèrit turístic reconegut ja al 1999, que li va atorgar el Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i, actualment es treballa per obtenir el reconeixement de Bé d’Interès Turístic nacional i internacional. UNESCO – Mediterrani va afavorir el Castell de l’Olla d’Altea com l’espectacle piroacuàtic més important de la Mediterrània.

La seva importància és tant turística, literària i artística. Hi ha dos simfonies compostes per Dn. Andrés Valero i una altra per Dn. Bernardo Adam Ferrero. En les obres s’incorpora percussió imitant els trets pirotècnics. I a més van ser compostes, al seu dia, per acompanyar el ritme dels focs artificials. Actualment és un espectacle piro-aquàtic que acompanya la mitjanit i, després segueix la festa a Sant Llorenç (Villa Gadea) on centenars de persones es reuneixen, després dels focs, per ballar fins que ix el sol.

Amés a més aquest any el Castell de l’Olla ostenta la imatge del cupó de la ONCE.

Horaris del TRAM:

Al llarg de la vesprada i la matinada el TRAM amplia els seus horairs, per a que els assistents no hagen de agafar vehícle per a aplegar fins la zona de l’Olla.

Pots consultar els horaris a continuació:

Horarios Tram Castell de l'Olla

En cas de venir amb el teu vehícle, a continuació et facilitem una serie de pàrkings instalats a Altea per a poder estacionar el teu vehicle:

Parking castell de l'olla

 

 

Scroll to Top