FESTES A ALTEA

 

 

Festes a Altea

A Altea pots gaudir de les seves festes durant tot l’any, encara que la majoria es concentren a l’estiu, l’atractiu turístic de cadascuna d’elles, farà que vulgues repetir, no en va Altea és la capital cultural de la Costa Blanca i els seus carrers, platges, hotels i restaurants faran que la teva estada siga inoblidable.

 

 

 

 

Sant Pere i la Verge del Carme

Se celebren al juliol al raval mariner. Tenen caràcter religiós i per això inclouen una processó al mar, on es porten als sants en dues embarcacions i acaba amb el llançament de flors a les aigües mediterrànies que banyen Altea en honor dels mariners i pescadors morts.

També és destacable el concert de la Filharmònica al carrer de Sant Pere, situada al costat de la platja de la Roda i al qual es pot accedir de manera gratuïta.

 

 

 

 

 

 

Festes de Sant Joan

Se celebren al juny i al Casc Antic. Tradicionalment, la nit més curta de l’any i coincident amb el solstici d’estiu, s’efectuen les fogueres de Sant Joan, i es demanen diversos desitjos.

També per celebrar l’arribada de l’estiu i la fecunditat de la terra es dóna la “Plantà de l’Arbret”. A Sant Joan, molts joves pugen un tronc d’un arbre molt alt i el fixen al terra de la plaça. La tradició consisteix a pujar-hi i aconseguir lligar un tros de roba quant més alt millor.

La festa es completa amb concerts, misses, fogueres i focs artificials.

 

 

Festes del Santíssim Crist del Sagrari i Sant Blai

 

 

Les festes del Santíssim Crist del Sagrari són les festes patronals d’Altea i se celebren a finals de setembre, coincideixen amb les festes de Moros i Cristians que reten homenatge a Sant Blai.

Les festes de Moros i Cristians estan molt arrelades per diferents pobles de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, podem trobar els moros i cristians d’Alcoi o els moros i cristians de Calp i els moros i cristians d’Elda.

Són unes festes molt vistoses, tant per la gran quantitat d’activitats i actes religiosos com música, exposicions, misses, processons… Com per l’esclat de color dels vestits en les desfilades dels moros i cristians, que omplin de color i festa els carrers amb encant d’Altea.

Las fiestas de Moros y Cristianos están muy arraigadas por diferentes pueblos de la Comunidad Valenciana. De este modo, podemos encontrar los moros y cristianos de Alcoy o los moros y cristianos de Calpe y los moros y cristianos de Elda.

Son unas fiestas muy vistosas, tanto por la gran cantidad de actividades y actos religiosos como música, exposiciones, misas, procesiones… Como por el estallido de color de los trajes en los desfiles de los moros y cristianos, que llenan de color y fiesta las calles con encanto de Altea.

 

 

 

 

Setmana Santa

 

 

Altea, capital cultural de la Costa Blanca ofereix molt a veure. La seva oferta d’oci és molt àmplia, des de visitar els llocs d’artesania a la Plaça de l’Església o passejar per les seves platges, a participar de les processons de Setmana Santa, que resulten molt emocionants. Les més destacades són el “Via Crucis”, la Processó del Diumenge de Rams, la Solemne Processó del Sant Enterrament de Crist o la Processó de la Trobada amb el Ressuscitat.

 

 

 

 

 

 

Altea, poble amb encant

Altea, és un poble amb encant, d’això no hi ha dubte. Molts la consideren un dels pobles més bonics d’Espanya, i no és per menys. Els carrers empedrats, el casc antic, les platges i la natura que l’envolta, la converteixen en una destinació turística envejable.

A Altea, el turisme és sostenible. No hi ha platges massificades i pots trobar una oferta en hotels i restaurants que no et deixara indiferent.

Scroll to Top