platges d'altea

Les platges d’Altea que no sabies que existien

Les platges d’Altea

Altea es diferencia dels altres pobles per ser un poble blanquet i tenir cura per la seva essència mediterrània. Un poble immers en la Costa Blanca a peu de platja i, per descomptat, per les seves platges amb la seua característica pedra blanca.

Les platges de pedra tenen molts avantatges. Sabies que les platges de pedra assenyalen que el poble té riu? i amb això que la fauna i la flora d’aquest municipi serà molt més gran.

En segon lloc no tot és tan roïn com alguns assenyalen, tenim moltes platges on la pedra és molt xicoteta, on podràs gaudir d’un bany i prendre el sol sense embadurnarte de sorra.

Una altra de les seves grans avantatges és que les platges no es massifiquen mai, i pots gaudir d’un bany tranquil, sense pales, sense pilotes o sorolls molestos.

Les platges blanques creen una llum especialment mediterrània, que ajuda a l’bronzejat i a mantenir l’aigua de la mar neta i cristal·lina.

La gran reserva de posidònia que tenen cura les nostres aigües, ajuda sobretot a la neteja constant de les nostres aigües (encara que de vegades puguem trobar trossets d’alga, que provenen de la regeneració de les mateixes. Per això des de fa més de 20 anys Altea rep el reconeixement de la bandera blava com a símbol de qualitat de les seves platges.

playas blancas de altea

Les platges d’Altea són:

Platja de Cap Blanch: Està situada al sud d’Altea, i empalma amb la platja de l’Albir. En aquesta platja pots gaudir d’un llarg passeig amb xiringuitos, minigolf, pubs, restaurants i bars. Les seves vistes són precioses a la Serra Gelada (parc natural), i al port d’Altea. Es pot observar una badia plena d’esports aquàtics, sobretot vela i caiac (que provenen del Club Nàutic d’Altea).

playas de ensueño

Platja de la Roda: El seu nom ve donat per una antiga maquinària dels mariners instal·lada en aquesta platja fa molts anys. Actualment és una platja de les més cèntriques i amb molt bon accés per a persones amb mobilitat reduïda. També té un gran passeig on poder prendre alguna cosa, o menjar.

Platja de l’Espigó: Aquesta és la platja “nova”, una platja que han rescatat i han tornat a donar-li ús com a tal. És una platja ideal per anar caminant, té ambient i xiringuito a peu de platja. A més té banys, canviadors i casetes de socorristes per a qualsevol urgència. El passeig que hi ha també està ple de botigues, restaurants, gelateries …

{%ALT_TEXT%}

Platja del Riu: Aquesta és la platja dels surfers. Ací pots accedir amb el cotxe i gaudir d’una vesprada de surf.

Platja de Cap Negret: És una platja de pedra petita i ampla, ideal per passar els matins prenent el sol.

Platja del Portet (o Cala el Soio): Aquesta és una cala caracteritzada per les seves pedres de formació volcànica. Ideal per fer snorkel.

 

Platja de l’Olla: En aquesta platja trobaràs “merenderos” a peu de platja, barques encallades i proximitat a la Illeta de l’Olla.

{%ALT_TEXT%}

Platja de la Solsida: És una platja salvatge, on abunda la tranquil·litat. Podràs passar un dia d’allò més desconnectat.

Platja de Campomanes: És una platja còmoda on es pot accedir amb el cotxe, a la mateixa bocana del port de Campomanes. Podràs practicar alguns esports com el snorkel o caiac.

Platja del Mascarat: Passant el port de Campomanes vam arribar a la platja del Mascarat, platja tranquil·la i amb aigua molt neta. Et trobaràs envoltat de natura. Ideal per passar el dia i, amb pàrquing a peu de platja.

Cala del Corb: Cala inaccessible. Només podràs arribar-hi pel mar. Altes parets de roca per escalar i fons marí per practicar snorkel. Si visites la badia d’Altea amb vaixell, no dubtes a fer parada en aquesta cala.

Scroll to Top