Rutes a Altea

RUTAS BIC

Una bonica manera de conéixer Altea és oblidar-se del cotxe i vagarejar sense pressa per tot el poble. D’aquesta manera es podrà prendre contacte directe amb el lloc, descobrint glorietes, miradors i carrerons.

Per a això, pots seguir una de les quatre rutes senyalitzades pels diferents barris històrics d’Altea fins a arribar al Baluard i Recinte Renaixentista d’Altea, declarat Bé d’Interés Cultural en 2013.

CAMINS D’ALTEA

El paisatge rural alteà és el resultat de segles d’interacció entre la naturalesa i l’ésser humà. Ibers, romans han habitat aquestes terres durant segles creant molts dels elements del paisatge que han arribat fins als nostres dies: camins, séquies, molins, ermites, eres, hortes, bancals, …

Camins d’Altea és un projecte de cinc rutes senyalitzades que et permetrà gaudir i conéixer millor aquest ric paisatge rural alteà. Caminant o en bicicleta podràs visitar ermites, arbres monumentals, antics molins fariners, séquies centenàries, viles i masies.

DESCOBREIX BÈRNIA

Al voltant d’aquest imponent massís d’esmolada cresta es van assentar els primers pobladors prehistòrics de la vall. Recórrer les seues sendes suposa endinsar-se en un entorn amb més de 6.000 anys d’història, on caminaràs per antics camins empedrats utilitzats des del neolític i escenaris de llegendes de bandolers.

A través d’interessants rutes de senderisme com el Camí dels Revoltes i la circular de Bèrnia (PR-CV 7) o el Camí de la Cova de la Serp (PR-CV 436), podràs conéixer la varietat d’ecosistemes que la serra alberga, a més de visitar punts tan característics com la fortalesa renaixentista del Fort de Bèrnia, les pintures rupestres de la Penya de l’Ermita del Vicari (patrimoni de la UNESCO) o el Forat (cova càrstica que travessa la serra).

ALGAR, FONT DE VIDA

El riu Algar va ser fa 400 anys la clau per al desenvolupament de l’agricultura gràcies al proveïment de l’extensa xarxa de séquies que recorren els camps alteans.

Actualment la desembocadura del riu Algar destaca per ser un espai natural de gran valor ambiental amb els ocells com a protagonistes. L’escassetat d’aiguamolls en la zona converteix la seua desembocadura en una àrea d’especial importància per als ocells migradors. Ací podràs observar un gran nombre d’espècies com a garses reals, fotges, garcetas, oronetes o el multicolor Blauet.

Existeix una sendera que recorre la seua ribera on trobaràs senyalització interpretativa sobre la seua fauna i la seua flora A més, existeixen punts d’observació.El río Algar fue hace 400 años la clave para el desarrollo de la agricultura gracias al abastecimiento de la extensa red de acequias que recorren los campos alteanos.

ITINERARIO GEOLÒGICS

Aflorament volcànic i platja fòssil de Cap Negret

El conjunto de Cap Negret y su entorno presenta un elevado valor geológico, pues se trata, junto con las Islas Columbretes y el volcán de Cofrentes, de uno de los tres paisajes volcánicos presentes en tierras valencianas.

Las oscuras rocas volcánicas que le dan nombre corresponden al cuello de un antiguo volcán submarino que entró en erupción hace unos 220 millones de años, al inicio de la separación de los continentes. Muy cerca encontramos una playa fósil, donde la elevada presencia de moluscos fosilizados nos desvelan la existencia de un clima tropical hace unos 100.000 años. 

En el 2020 el afloramiento volcánico y la playa fósil de Cap Negret fueron declarados Monumento Natural por su interés científico, cultural y paisajístico.

Sendero geológico del Mascarat

Las sierras de Bernia y Toix constituyen una enorme frontera natural entre las comarcas de Les Marines. A lo largo de sus 12 km de longitud, la afilada creta de Bernia mantiene su rumbo constante perpendicular a la costa. Interrumpida solo por el Estrecho de Mascarat, hasta sumergida en el Mediterráneo a través de los espectaculares acantilados del Morro de Toix. Así mismo, el complejo conjunto de fallas del Mascarat junto con la acción de los procesos erosivos durante miles de años nos ofrecen un relieve abrupto y un paisaje geológico de una belleza imponente que bien merecen su visita.

CICLOTURISMO EN ALTEA

Altea: paradís ciclista banyat pel mediterrani! Un emplaçament idíl·lic per als amants del ciclisme i que cada any rep milers d’amants de la bicicleta que busquen gaudir d’unes vacances de somni en la Costa Blanca.

Si tries aquest preciós destí Cycling Friendly recorreràs senderes i carreteres que t’exigiran donar el màxim sobre la bici, no et confies

GAUDEIX DE LA BADIA

La mar ofereix un immillorable escenari per a la pràctica d’esports nàutics, tant en la superfície com en els seus fons, protegits pel Parc Natural de la Serra *Gelada, amb diferents rutes per a la pràctica del tub respirador i del submarinisme.

Scroll to Top