cartell festes

Setembre i les festes Patronals d’Altea

Setembre i les festes Patronals d’Altea

Al mes de setembre a Altea se celebren les Festes Patronals del Stm. Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en honor de Sant Blai.

Aquest mes està ple de celebracions des del primer cap de setmana fins a l’últim. Les festes s’organitzen amb comissió de festes i penyes, els que pertanyen a la Comissió del Stm. Crist assisteixen a actes religiosos com misses, processons, cercaviles … Els que pertanyen a les filaes de Moros i Cristians participen de la desfilada, cercaviles, ambaixades i alardos, festa a les penyes i molts actes més …

Acudeixen a les festes, veïns, amics i visitants. Durant les festes la zona del “llavador” es munta un gran escenari on cada nit actuen grans orquestres i Dj ‘s de la zona, d’aquesta manera amenitzen les nits dels dies grans del poble d’Altea.

El 40 aniversari de les festes:

Les Festes de Moros i Cristians compleixen enguany 40 anys des dels seus començaments a Altea, resultant ser unes festes joves però amb molt de caràcter. Després d’aquests anys de festes s’han anat millorant any rere any, per aconseguir la diversió dels alteans en els seus dies grans. Dies de desconnexió, festes, alegria i molta germanor entre totes les persones que comparteixen les festes.

Els dies més importants de les festes recauen en dissabte, diumenge i dilluns en què es concentren les ambaixades, les desfilades i la processó.

Els altres dies es concentren en cercaviles, entrades de bandes, pregó, “entrà de la murta” i “despertaes”.

Els actes previs:

Els caps de setmana previs a festes s’organitza un torneig 24h de futbol sala, en què els festers participen fent equips i disputant la final, sempre molt renyida entre els finalistes. Concert de música festera, el rescat de Stm. Crist (en la platja)…

{%ALT_TEXT%}

També s’organitza el sopar de càrrecs, que organitzen les penyes que ostenten reis/es, abanderats/es, ambaixadors/es, alferecíes … a les festes d’aquest any. Els assistents vesteixen les gel·labes de les seves filaes i gaudeixen d’una esperada nit de festa.

El tercer cap de setmana de setembre hi ha la presentació de càrrecs i dels vestits que lluiran les diferents penyes en la desfilada i coronació de les Reines Infantil i Major. Posteriorment hi ha festa per a tot el poble a la zona del safareig (Pàrquing de terra).

Un cop arribat el quart cap de setmana la gent surt als carrers per celebrar els seus dies de festes, envoltats d’ambient fester, música i molta diversió.

Acabem agost, vam començar setembre i celebrem les nostres festes. No te les perdes!

PROGRAMA D’ACTES DE LES FESTES MAJORS D’ALTEA 2019:

Scroll to Top