Descobreix la millor forma de gaudir Altea amb xiquets
Si existeix un lloc al món tan màgic que atrape a menuts i majors aquest lloc és Altea. “La Vila Màgica del Mediterrani” com alguns la criden, ofereix una infinitat de possibilitats perquè tota la família ho passe en gran.
S’acosta Setmana Santa i és una oportunitat genial per conèixer aquest poble amb encant situat entre mar i muntanya.
Altea té història, llegendes i art, tendes on trobar productes diferents, entre els seus carrers empinats i el mar, t’obre un món apassionant d’esports naútics, platges i cales amb molt d’encant.
Les Fonts d’Algar en la Serra de Bèrnia
Situades a 20 kms d’Altea, el camí que porta fins a elles es pura natura. Setmana Santa és una època ideal per visitar-les perquè solament el trajecte ja mereix la pena: replet de vegetació mediterrània en plena primavera, ple de nespres que adornen el paisatge. És un recorregut d’1,5 km al llarg del llit del riu Algar, amb nombroses cascades que esculpeixen les roques i els famosos tolls on pots fer el primer bany de la temporada. És tot un paradís per als xiquets perquè a més té zonesde pícnic, unes vistes increïbles de la “Serra Gelada” i un Dinopark!! Pot haver millor pla?
Activitats aquàtiques
Si us agrada el mar, Altea també posseeix una gran oferta d’activitats relacionades amb ell. Des de prendre aquest primer bany que indica que l’estiu ja és a prop en una de les seues platges o cales (si el temps ho permet) fins a gaudir de les activitats aquàtiques en els seus diferents ports com llogar un caiac o practicar SUP. Podeu explorar la zona en família, hi ha empreses que organitzen rutes o simplement gaudir d’aquestes activitats i introduir als més menuts en els esports naútics (a partir de 6 anys). Si prefereix bussejar, també teniu el centre Greenwichdiving entre altres.
Parc Natural de la Serra Gelada
Es troba entre les badies d’Altea i Benidorm i són aproximadament 5.000 hectàrees d’espai natural protegit que es recorren per camins senyalitzats en els quals uns cartells van indicant els punts més importants. És un ecosistema d’increïble valor ecològic i ambiental, declarat Parc Natural Marítim-Terrestre. És una ruta preciosa d’uns 6 quilòmetres, amb senderes repletes de pins i nombroses aus com el falcó peregrí. Un passeig ideal per realitzar en família, amb xiquets, sense dificultat i des del qual es pot veure la badia d’Altea, el penyó d’Ifach i la ciutat dels gratacels, Benidorm. La part marítima del parc no us la podeu perdre, podeu alquilar una embarcació o fer-la amb caiac o practicant algun esport naútic com el paddle surf i descobrir com el fons està ple de frondosos bancs de posidònia. També podeu veure dofins, la qual cosa als més menuts els encanta, a més de multitud de peixos de colors diversos.
El centre històric d’Altea
Està situat en el més alt del poble dibuixant una postal de les més boniques que hages pogut veure. Arribar fins allí és gairebé com viure un conte en el qual et perds per un laberint de carrers estrets, plens de pedres, empinats i blancs, descobrint racons amagats (això els encanta als més menuts) replets de restaurants amb encant i tendes i tallers d’artesania que et sorprenen pels seus originals productes i l’amabilitat de les seues gents. Per arribar fins a ell pots partir de la Plaça del Convent des de la qual hi ha dos camins: un per la Costa Pont de Moncau o per la Costanera del Mestre de la Música. Tots dos camins són preciosos i amagen cultura i història d’Altea. Des del centre històric es tenen les vistes panoràmiques més espectaculars de la localitat d’Altea. El casc antic d’Altea és lloc de reunió amb locals d’oci i restaurants amb grans terrasses des de les quals gaudir d’una relaxada vesprada observant el vaivé de la gent que puja i baixa. També trobem en ell l’Església de la Nostra Senyora del Consol, una església de la qual sobresurten les seues dos cúpules de teules vidriades blaves i blanques que acaben de donar aquest toc mediterrani al poble d’Altea. Entre els veïns el casc antic és conegut com “el fornet”, un lloc d’encontre social.

Altea és un viatge al passat, a l’arquitectura típica mediterrània, si ja has decidit reservar entre la gran varietat d’hotels que té, no pots perdre’t al menys una d’aquestes zones, encara que el recomanable és venir durant diversos dies i gaudir de totes les possibilitats que et brinda Altea.