Castell de L’Olla

El Castell de l’Olla, que se celebra el dissabte més proper a la festivitat de Sant Llorenç, s’ha convertit al llarg dels anys en un espectacle piromusical molt reconegut i lloat. Aconsegueix citar més de 50.000 persones, a les quals delectar amb un esclat de llum, pólvora i música, ja que l’espectacle també inclou altres actes culturals com dansa, exposicions i molt més.

Aquesta festa, que és molt més que uns focs artificials, té lloc al mar Mediterrani que banya Altea. Des d’una plataforma es llança el Castell de l’Olla, i això fa que neixi de la mar mateix, reflectint-ho en l’aigua i augmentant la seva màgia.

Aquesta meravella alteana compta amb més de 30 anys d’història, i cada vegada més, uneix diferents embarcacions a la badia d’Altea per a poder contemplar l’espectacle piromusical en tot el seu esplendor.

L’esdeveniment, que ha anat creixent al llarg dels anys, neix d’un homenatge al pirotècnic local Blas Aznar, «el tio Blai, el coheter», mort fa anys. Va ser llançat un castell de focs artificials especial en el seu honor i des de llavors, el Castell de l’Olla ha anat madurant fins arribar al que és avui dia.

El Castell de l’Olla està reconegut amb la distinció del premi al Mèrit Turístic, en la categoria d’or de l’edició de 1999, atorgat pel Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i en 2007, declarat Festa d’Interès Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana.

Compta amb un grup al Facebook, https://www.facebook.com/amicsdelcastelldelolla/

en el qual es pot conèixer de primera mà totes les novetats i actualitat respecte a aquest meravellós espectacle piromusical.

Altea, definida com un dels pobles més bonics d’Espanya, enamora amb el seu encant. Si vens a passar uns dies, no pots deixar de visitar les seves platges i gaudir amb les seves festes. Trobaràs des d’hotels de 5 estreles fins a apartaments de lloguer, aparthotels, bungalous, càmpings ..

La gastronomia és sobretot mediterrània i prové de la mar, encara que pots trobar restaurants per a tots els gustos.

Altea no està lluny de Calp o Benidorm, per si et ve de gust conèixer altres destinacions turístiques destacades.

Galeria d’imatges del Castell de L’Olla

El Ayuntamiento de Altea hace un esfuerzo constante para que nuestros sitios webs sean de fácil acceso y uso para todos. Seguimos las reglas y las pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web (WCAG 2.0) producidas por el World Wide Web Consortium (W3C).

 

Las Pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web son un conjunto de puntos de verificación y pautas que ayudan a garantizar que las páginas web estén diseñadas y escritas de manera correcta. Algunos ejemplos son:

 

• Las imágenes deben tener un texto alternativo.

• El contraste de color entre el primer plano y el fondo debe ser notable.

• Posibilidad de ajustar el tamaño del texto según las preferencias del usuario.

• Los encabezados se deben usar de forma correcta y tener un propósito.

• Los enlaces deben tener sentido por sí solos.

• Los cuadros y tablas se deben usar para diseñar información que expresa diferentes valores y deben tener encabezados y resúmenes adecuados.

 

Nuestra meta es lograr el cumplimiento de estándares AA en todo nuestro sitio. También buscamos oportunidades para cumplir con estándares AAA.

 

 


Estamos comprometidos a proporcionar acceso a todas las personas, con o sin discapacidades. Si tiene algún problema al utilizar nuestro sitio web, comuníquese con nosotros y proporcione la URL (dirección de la página web) del material al que intentó acceder, el problema que experimentó y su información de contacto. Haremos todo lo posible por responderle y proporcionarle la información que está buscando.

Política de accesibilidad

Observaciones & Sugerencias

Ir arriba