FESTES DE SANT JOAN

Les festes de Sant Joan

Les festes de Sant Joan tenen una tradició molt arrelada a Altea. Amb l’arribada de l’estiu es celebren les Festes de Sant Joan a la partida de El Fornet. El casc antic de la localitat s’omple de turistes i per descomptat de ciutadans i ciutadanes d’Altea per a gaudir d’unes fantàstiques festes que tenen com a tret de sortida la «Entrà de la murta» i la «cremà de la foguera» a la plaça de l’Església.
L’estiu a Altea pot ser meravellós per molts motius i un d’ells és per les seves festes. A més de les festes de Sant Joan, també se celebren al juliol les festes de Sant Pere i de la Mare de Déu del Carme, al raval mariner i amb un encant molt especial. Sant Jaume, Santa Anna (a Altea la Vella), el Castell de l’Olla o els Moros i Cristians són altres exemples de celebracions i festes locals que alegren l’època estival i la carreguen de diversió.
Les festes de Sant Joan coincideixen amb el solstici d’estiu. Tradicionalment, la nit més curta de l’any s’efectuen les fogueres de Sant Joan, i es demanen desitjos per l’any vinent.

La “Plantà de l’arbret»

Aquestes festes, que comencen amb un volteig de campanes, estan carregades de diversos actes festius i religiosos, fent que el casc antic d’Altea llueixi amb adorns i amb més encant encara, si cap.
La vespra del dia de Sant Joan, es porta a terme l’arrelada tradició d’anar a sopar a la platja i encendre fogueres. Es diu que s’han de cremar tots els pensaments dolents, per deixar passar als bons desitjos de cara al següent any. També hi ha qui es mulla els peus amb set onades del mar Mediterrani demanant desitjos amb cadascuna d’elles.
Un dels actes més esperats i populars d’aquestes festes és la «Plantà de l’Arbret». Aquest moment tan esperat té un origen cèltic, on els agricultors veneraven la fertilitat de les terres.
En Sant Joan, al barri del Fornet molts joves alteans pugen per la «costa dels mascles» un tronc d’un arbre alt que porten des del riu, normalment un xop, i el fixen al terra de la plaça. La tradició consisteix a enfilar-s’hi i aconseguir lligar un tros de roba el més alt possible.
El recorregut exacte que se sol seguir comença a la part baixa del poble fins a la Plaça de l’Església, recorrent els carrers del nucli antic d’Altea. Sortint del pàrquing de la Facultat de Belles Arts, el pujaran per l’avinguda de la Nucia, la Costera dels Matxos i els carrers Calvari i Sant Miquel fins arribar a la plaça de l’Església, coincidint amb la posta de sol. És tradició que molts veïns ruixin amb aigua als molts joves que ofrenen el seu esforç pujant el xop.
Quan ja han arribat al seu destí, la plaça coronada amb la cúpula de la Mediterrània, que sempre llueix plena de gent durant aquestes dates, es planta l’arbre al centre de la plaça i els joves pugen per intentar lligar una peça de roba com més alta millor. Un cop tots ho hagin intentat, a la Copa de «l’arbret» quedaran lligades les samarretes dels joves a manera de trofeu.

Altea, poble amb encant

La festa prossegueix amb concerts, actes religiosos, focs artificials i per suposat la tradicional crema de les Fogueres de Sant Joan a la nit més curta de l’any.
Música, cercaviles, revetlles i molt amb el que divertir-se és el que trobaràs a Altea aquests dies. L’oferta d’oci a Altea es completa amb les Jornades Gastronòmiques «La Cuina de les Barques», una ocasió única per delectar el teu paladar amb el millor de la mar.
Aquest poble té un gran potencial gastronòmic. El mar Mediterrani té un paper especial en els seus plats i els seus restaurants transmeten el caràcter i encant d’aquesta localitat. La gastronomia alteana és molt variada. Arrossos, peix i els tresors de l’horta alteana constitueixen la seva base.
Altea és una important destinació turística pels seus 8 quilòmetres de platja i sobretot per ser un dels pobles més bonics i amb més encant d’Espanya. Compta amb una àmplia oferta d’allotjament, que abasta des de senzills aparthotels i hostals econòmics en ple nucli antic fins luxosos hotels de cinc estrelles.

El Ayuntamiento de Altea hace un esfuerzo constante para que nuestros sitios webs sean de fácil acceso y uso para todos. Seguimos las reglas y las pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web (WCAG 2.0) producidas por el World Wide Web Consortium (W3C).

 

Las Pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web son un conjunto de puntos de verificación y pautas que ayudan a garantizar que las páginas web estén diseñadas y escritas de manera correcta. Algunos ejemplos son:

 

• Las imágenes deben tener un texto alternativo.

• El contraste de color entre el primer plano y el fondo debe ser notable.

• Posibilidad de ajustar el tamaño del texto según las preferencias del usuario.

• Los encabezados se deben usar de forma correcta y tener un propósito.

• Los enlaces deben tener sentido por sí solos.

• Los cuadros y tablas se deben usar para diseñar información que expresa diferentes valores y deben tener encabezados y resúmenes adecuados.

 

Nuestra meta es lograr el cumplimiento de estándares AA en todo nuestro sitio. También buscamos oportunidades para cumplir con estándares AAA.

 

 


Estamos comprometidos a proporcionar acceso a todas las personas, con o sin discapacidades. Si tiene algún problema al utilizar nuestro sitio web, comuníquese con nosotros y proporcione la URL (dirección de la página web) del material al que intentó acceder, el problema que experimentó y su información de contacto. Haremos todo lo posible por responderle y proporcionarle la información que está buscando.

Política de accesibilidad

Observaciones & Sugerencias

Scroll al inicio