UN DIA A ALTEA A SETMANA SANTA

 

 

En Setmana Santa, cal passar almenys un dia a Altea, el poble amb encant.

La Setmana Santa és un moment molt especial per a Altea per molts motius.
És una setmana de bullíci pels turistes que s’acosten a conèixer la localitat, un dels pobles amb encant més visitats d’Espanya. A més també és una setmana de festes que molts veïns i visitants viuen amb fervor religiós. I per descomptat també és especial per les activitats complementàries que des de l’Ajuntament s’organitzen per gaudir al màxim del bon temps i la naturalesa d’Altea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruta de les Ermites

L’espai en el qual la música i l’arquitectura religiosa es fonen en un concert que es fa únic.
Com el seu propi nom indica és un recorregut per les diferents ermites del municipi, al qual any rere any s’han anat sumant els temples parroquials, capelles i edificacions oratòries del municipi. Un recorregut en el qual no solament el protagonista és l’espai físic, que també, sinó que en cadascun dels llocs hi ha programat un concert. Una cita amb la música per a tots els visitants que desitgen conèixer millor Altea i els seus encants.

 

 

 

 

 

 

Processons Religioses

Hi ha dues trobades ineludibles pels amants de la tradició catòlica que distingeixen les celebracions d’Altea de les de la resta. En primer lloc el Via Crucis que se celebra cada Dijous Sant i és una escenificació d’imatges congelades a càrrec d’un grup d’actors, una experiència única representada en els carrers d’Altea. També cal destacar l’encant de la processó del Sant Enterrament que cada divendres Sant sobre les 20 hores realitza el seu recorregut pels carrers del casc antic. Carrers que estan plens de veïns que acompanyen a les imatges religioses i turistes que s’amunteguen en els cantons dels carrers per a veure la baixada de la processó.

 

 

 

 

 

 

Rutes Guiades

Una altra oportunitat de conèixer millor Altea, passejant pels seus carrers i escoltant les explicacions sobre cada racó secret, són les visites guiades gratuïtes que es duen a terme per tot el municipi. La ruta més demandada habitualment és “Coneix Altea” que transcorre pel Casc Antic d’Altea, però a més podem fer rutes per “Altea la Vella”, el “Camí Reial” i la nova incorporació “Cap Blanch i Els Arcs”. Quatre magnífiques rutes guiades d’unes 2 hores de durada per a conèixer millor Altea i compartir-ho en un grup de fins a 40 persones.

 

 

 

 

 

 

Camins d’Altea

Pels més aventurers i independents també existeixen 5 rutes que poden fer-se amb bicicleta o a peu i que transcorren pels voltants d’Altea.
Les rutes són “El camí Reial” que transcorre per vora mar, “Altea la Vella” l’origen de l’actual Altea, “l’Algar” l’inici de l’horta alteana, “Quintanes i Barranquet” la terra colonitzada i finalment “Cap Blanch i els Arcs” on conèixer antigues ruïnes.

 

 

 

 

 

 

Exposició d’Artesania

Són ja 35 anys de la “Mostra d’artesaniacontemporànea” d’Altea. N’hi ha prou amb acostar-se a la plaça de l’església entre les 12 i les 22 hores en els dies de Setmana Santa per a poder gaudir d’un bon grapat d’artesans que ofereixen un vertader espectacle de colors i una mostra de saber fer. És una de les visites obligades tant per a eixir a baixar el dinar com per a anar fent fam pel sopar perquè si t’acostes en aquestes dates a Altea no pots deixar de gaudir de la gastronomia local.

 

 

 

 

Gastronomia de Setmana Santa a Altea

No pots visitar Altea i deixar de provar una de les “Mones” típiques d’aquestes dates, un dolç tradicional de la zona que es ve preparant des d’antany per a eixir a berenar al camp amb els amics.
Per descomptat per completar la visita cal fer una parada per a menjar o sopar en un dels restaurants típics d’Altea on es mostren els vertaders mestres de la cuina marinera amb diferents arrossos mariners i plats de peix únics en tota la costa mediterrània

 

 

 

 

 

 

 

 

El Ayuntamiento de Altea hace un esfuerzo constante para que nuestros sitios webs sean de fácil acceso y uso para todos. Seguimos las reglas y las pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web (WCAG 2.0) producidas por el World Wide Web Consortium (W3C).

 

Las Pautas de Accesibilidad del Contenido en la Web son un conjunto de puntos de verificación y pautas que ayudan a garantizar que las páginas web estén diseñadas y escritas de manera correcta. Algunos ejemplos son:

 

• Las imágenes deben tener un texto alternativo.

• El contraste de color entre el primer plano y el fondo debe ser notable.

• Posibilidad de ajustar el tamaño del texto según las preferencias del usuario.

• Los encabezados se deben usar de forma correcta y tener un propósito.

• Los enlaces deben tener sentido por sí solos.

• Los cuadros y tablas se deben usar para diseñar información que expresa diferentes valores y deben tener encabezados y resúmenes adecuados.

 

Nuestra meta es lograr el cumplimiento de estándares AA en todo nuestro sitio. También buscamos oportunidades para cumplir con estándares AAA.

 

 


Estamos comprometidos a proporcionar acceso a todas las personas, con o sin discapacidades. Si tiene algún problema al utilizar nuestro sitio web, comuníquese con nosotros y proporcione la URL (dirección de la página web) del material al que intentó acceder, el problema que experimentó y su información de contacto. Haremos todo lo posible por responderle y proporcionarle la información que está buscando.

Política de accesibilidad

Observaciones & Sugerencias

Scroll al inicio